Dacă ai peste 40 de ani, atunci știi că pielea ta s-a schimbat. Este mai subțire, mai fragilă și este mai predispusă să prezinte semne de îmbătrânire. Ca să te asiguri că pielea ta continuă să arate cât mai bine, trebuie să ai grijă de ea în mod corespunzător. În primul rând, începeți cu elementele de bază: dormiți suficient, beți multă apă și mâncați bine. Aceste lucruri simple vă vor ajuta organismul să rămână sănătos – și vor face o mare diferență în ceea ce privește aspectul și senzația pielii dumneavoastră.

Sfaturi pentru îngrijirea pielii mature

  1. Beți multă apă. Apa ajută la hidratarea pielii din interior spre exterior, așa că asigură-te că bei cel puțin 8 pahare pe zi.
  2. Mănâncă multe fructe și legume în fiecare zi. Aceste alimente au cantități mari de antioxidanți care te vor ajuta să-ți protejezi pielea de razele UV și de alte daune cauzate de mediu, așa că asigură-te că mănânci cel puțin cinci porții pe zi!
  3. Folosiți cremă de protecție solară în fiecare zi când sunteți în aer liber – chiar dacă afară este înnorat! Crema de protecție solară protejează împotriva daunelor provocate de soare și a ridurilor, așa că asigurați-vă că aplicați cel puțin SPF 30+ în fiecare dimineață înainte de a ieși în lume!
  4. Evitați săpunurile și produsele de curățare dure care vă pot usca pielea și vă pot provoca iritații.
  5. Folosiți o cremă hidratantă după ce vă spălați pe față pentru a menține hidratarea în piele.

Dar ceea ce mulți oameni nu realizează este că există unele schimbări pe care le puteți face în rutina zilnică și care vă vor ajuta să vă păstrați pielea sănătoasă și tânără.

Exfoliați – În timp ce pielea mai tânără poate că a putut scăpa cu o simplă rutină de spălare și plecare, pielea matură are nevoie de exfoliere în mod regulat. Ar trebui să vă exfoliați cel puțin o dată pe săptămână pentru a vă menține porii curați și limpezi. Căutați produse care conțin acizi alfa-hidroxi (AHA) sau acizi beta-hidroxi (BHA). Aceste ingrediente îndepărtează delicat celulele moarte de la suprafața pielii, ceea ce ajută la conferirea unui aspect proaspăt.

Hidratarea – Acesta este un alt domeniu în care persoanele mai tinere pot scăpa de neglijență, dar nu și atunci când aveți peste 40 de ani! Hidratarea este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru fața ta, deoarece menține umiditatea în piele.

Pielea matură este cea mai delicată și mai vulnerabilă

Pielea de pe mâini și de pe față este mai subțire decât era când erați mai tânăr, așa că este important să o tratați cu grijă. Dacă nu o faceți, ați putea să vă confruntați cu riduri, uscăciune sau chiar mai rău – cancer de piele!

Pielea feței nu este singura parte a corpului nostru care se schimbă odată cu vârsta. Pielea de pe mâini, gât și piept dezvoltă, de asemenea, riduri și își pierde din elasticitate. Organismul nostru se reînnoiește în mod constant, dar pe măsură ce trece timpul și îmbătrânim, devine mai greu pentru corpul nostru să înlocuiască celulele deteriorate sau moarte ale pielii.

Ca urmare, începem să observăm semnele îmbătrânirii, cum ar fi liniile fine, ridurile și pielea lăsată. Acest lucru ne poate face să ne simțim stânjeniți de felul în care arătăm, ceea ce poate duce la depresie sau la o stimă de sine scăzută. Din fericire, există unele tratamente cosmetice faciale care pot ajuta la îmbunătățirea aspectului pielii mature prin reducerea ridurilor și îmbunătățirea elasticității acesteia.

1) Asigură-te că salonul tău are un proces de consultanță care include o evaluare a stării tale actuale a tenului. Acest lucru va ajuta la asigurarea faptului că tratamentul pe care îl recomandă va fi eficient și sigur pentru nevoile dvs. individuale.

2) Căutați să folosiți produse făcute special pentru pielea matură. Aceste produse pot fi mai scumpe decât mărcile de farmacie sau alte opțiuni din comerț, dar pot fi, de asemenea, foarte eficiente pentru a menține tenul hidratat și suplu. Utilizarea constantă a diferitelor tratamente și maști cu produse profesionale, precum și un masaj al feței făcut într-un mod corect sunt de asemenea benefice pentru ten. Consultați și prețuri coafor dacă faceți o programare la cosmetică!