Știm cu toții cât de bine ne simțim când facem curat în casă. Mirosul proaspăt și curat care persistă mult timp după ce ați făcut curat. Satisfacția de a ști că fiecare suprafață este strălucitoare și impecabilă. Și bucuria de a ști că ai făcut ceva productiv cu timpul tău!

Dar când vine vorba de curățarea telefoanelor noastre, ne întrebăm adesea: Cum îmi curăț telefonul? Ar trebui să folosesc o cârpă? Un spray? Aer comprimat?

Ei bine, nu vă mai mirați! Iată câțiva pași simpli pentru a vă curăța telefonul mobil de praf și murdărie:

1) Scoateți cartela SIM și cartela de memorie din telefon. Nu vreți ca nimic din ce se află acolo să fie deteriorat de produsele sau instrumentele de curățare pe care le folosiți.

2) Folosiți o cârpă moale sau o cârpă din microfibră pentru a șterge orice murdărie vizibilă de pe ecranul dispozitivului dumneavoastră – dar aveți grijă să nu zgâriați eventualele straturi de protecție care ar putea fi acolo!

Cum procedați

Dacă sunteți ca majoritatea oamenilor, telefonul dvs. este probabil acoperit de praf și murdărie. Poate că nici nu vă dați seama, dar dacă vă uitați cu atenție la ecranul telefonului, există o mare probabilitate ca acesta să aibă un strat fin de murdărie pe el. Nu trebuie să vă faceți griji – este ușor de curățat!

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să te asiguri că ecranul este oprit. Acest lucru va preveni orice deteriorare în timpul curățării. O cârpă umedă sau un prosop de hârtie funcționează bine în acest scop. De asemenea, trebuie să vă asigurați că în apropiere nu se află alte materiale care ar putea zgâria sau deteriora ecranul.

După ce ați oprit dispozitivul și ați îndepărtat orice ar putea să-l zgârie, ștergeți întreaga suprafață a ecranului cu o cârpă umedă sau un prosop de hârtie. Fiți blând atunci când faceți acest lucru; nu doriți să vă deteriorați accidental telefonul! Dacă mai rămâne ceva murdărie încăpățânată după ce ați șters toate părțile ecranului doar cu apă, încercați să folosiți o picătură de săpun lichid ușor de vase pe fiecare parte a ecranului înainte de a șterge din nou cu apă și o cârpă uscată/un prosop de hârtie (sau un șervețel de hârtie).

Dacă aveți ohusă de protecție pe telefon, va trebui să o îndepărtați înainte de a-l curăța

Dacă nu aveți un protector de ecran pe telefon, puteți folosi apă și săpun. Asigurați-vă că nu intrați apă în porturile sau deschiderile telefonului.

De asemenea, ar trebui să curățați în mod regulat exteriorul telefonului cu o cârpă de curățare sau cu un șervețel și să vă asigurați că toate amprentele sunt îndepărtate de pe suprafața telefonului.

Veți dori să curățați orice alt dispozitiv care intră în contact cu telefonul dumneavoastră, cum ar fi căștile și husa Motorola Moto G60S, de exemplu, ștergându-le cu apă și săpun sau folosind un alt tip de detergent, cum ar fi alcoolul, dacă este necesar.

În continuare, dacă există pete vizibile pe ecran, încercați să folosiți o cârpă umedă sau un prosop de hârtie cu apă pe el. Acest lucru ajută la îndepărtarea uleiurilor de pe degete, astfel încât acestea să nu lase urme atunci când atingeți ecranul. Dacă există pete încăpățânate lăsate în urmă de aceste uleiuri, încercați în schimb să folosiți alcool pentru frecare; acesta este eficient și pentru a îndepărta petele de pe țesături!

În cele din urmă, dacă niciuna dintre aceste metode nu funcționează, atunci este timpul să scoateți la iveală o putere de curățare serioasă: luați o periuță de dinți veche (sau chiar mai bine – o periuță de machiaj veche) și înmuiați-o în niște alcool sau oțet înainte de a freca petele dificile care au mai rămas după ce ați folosit alte metode precum cele menționate mai sus.”