Unele modele de pantofi funcționează foarte bine cu anumite ținute, iar altele mai puțin bine. Indiferent că vă alegeți ținuta vestimentară în funcție de pantofi sau că vă alegeți pantofii în funcție de felul în care v-ați îmbrăcat, cu siguranță doriți să obțineți un rezultat impecabil, armonios, care să nu trezească critici negative. Cu alte cuvinte, orice femeie dorește să obțină o ținută echilibrată, iar acest lucru este valabil și în cazul bărbaților.

Pantofii reprezintă o modalitate grozavă de a oferi un plus de personalitate unei ținute vestimentare de altfel foarte simple. Pe lângă confort, stil, culoare și funcție, pantofii mai îndeplinesc un rol important, și anume acela de a echilibra o ținută.

4 reguli stricte în alegerea ținutei în funcție de pantofi:

Acordați atenție nivelului de formalitate. Asta înseamnă să alegeți fusta adecvată pentru pantofii pe care îi purtați, la fel și echipamentul sportiv în funcție de pantofii de antrenament pe care îi purtați.

Culoarea contează. Între culoarea pantofilor și culoarea ținutei vestimentare, în special a pantalonilor, fustelor, rochiilor și blugilor, ar trebui să existe o potrivire. Dacă nu există o compatibilitate exactă, pentru a nu da greș, optați întotdeauna pentru pantofi de culoare mai închisă. Sunt disponibile mai multe opțiuni de încălțăminte damă Roca în nuanțe întunecate, potrivite la o varietate de piese vestimentare.

Geanta trebuie să se potrivească cu pantofii. În mod ideal, geanta ar trebui să aibă nuanța exactă a pantofilor, asta însemnând negru intens sau aceeași nuanță de maro sau de bleumarin. Nu este prea atrăgător din punct de vedere vizual să purtați o geantă roșie și pantofi burgundy.

Alegeți materialele și culorile în funcție de sezon. Pantofii albi și pantofii de culoare mai deschisă purtați cu haine în culori deschise reprezintă asocieri perfecte pentru primăvară și vară, la fel cum nuanțele mai întunecate sunt recomandate pentru sezonul de toamnă-iarnă. În ceea ce privește materialele, pielea este un material potrivit pentru toate lunile anului. În schimb, pantofii din pielea lăcuită sau din pielea întoarsă sunt foarte potriviți pentru ținutele elegante – mult mai potriviți decât pantofii fabricați din piele naturală netedă. În mod similar, ținutele de seară vor completa minunat pantofii prevăzuți cu ornamente, fie paiete, bijuterii sau piese metalice.

Acordați atenție volumului ținutei

Orice ținută vestimentară, indiferent că este o ținută de iarnă sau de vară, are o anumită greutate vizuală sau un anumit volum. De exemplu, un pulover gros supradimensionat va avea mai mult volum decât un pulover tricotat fin. În mod similar, o pereche de pantaloni evazați va avea mai mult volum decât o pereche de pantaloni skinny. În ceea ce privește încălțămintea, pantofii cu platformă înaltă vor oferi ținutei mai mult volum decât pantofii cu talpă subțire.

Pantofii cu toc înalt și gros, dar și pantofii cu toc bloc oferă mai mult volum unei ținute vestimentare decât pantofii cu toc subțire. De multe ori, atunci când ne privim în oglindă, suntem de părere că ținuta noastră are nevoie de tocuri. În realitate, ținuta are nevoie de mai mult volum pentru a fi echilibrată. În cele din urmă, balerinii, pentru că sunt atât de apreciați, iată că oferă mai puțin volum decât o pereche de mocasini, deoarece acoperă mai puțin piciorul.