Este o metoda care a aparut de peste doua decenii in tarile occidentale si care foloseste o tehnologie medicala de varf. Implica folosirea unor pulsuri foarte scurte de energie sub forma de camp electromagnetic pentru a stimula celulele nervoase.

Cabinetul nostru foloseste aparatul de ultima generatie MagPro X100 de la compania MagVenture din Danemarca – unul din principalii producatori mondiali in acest domeniu.

Este o metoda noninvaziva, sigura si cu o acuratete deosebita si care nu necesita anestezie.

In timpul sedintelor de tratament, care dureaza 30 minute, pacientii stau asezati pe un scaun in timp ce un dispozitiv special (o bobina) din afara corpului creeaza un camp magnetic dinamic, pulsatil (cu parametri ce se programeaza de catre medic in functie de afectiunea pacientului).

Acest camp magnetic induce aparitia unui flux electric la nivelul anumitor regiuni ale creierului in functie de scopul tratamentului.

Pacientii raman treji in timpul sedintelor TMS – cantitate de electricitate care apare in creier este foarte mica si nu este resimitita de pacient.

INDICATII:

 1. Tratamentul sindroamelor dureroase:

  – cefalee si migrene

  – fibromialgia reumatica

  – dureri la nivelul coloanei vertebrale

  – neuropatii

 2. Tratamentul depresiei la pacientii care nu au raspuns adecvat la medicatia specifica sau care nu tolereaza medicatia.
 3. Tratamentul schizofreniei (in special halucinatiile auditive) si a tulburarilor bipolare (psihoza maniaco-depresiva).
 4. Imbunatatirea functiei motorii la pacientii cu dificultati de miscare aparute in boli neurologice:
   • boala Parkinson
   • distonii
   • AVC sechelar
   • Scleroza laterala amiotrofica