Afecțiunile hepatice cuprind o varietate de boli ale ficatului. Aceste afecțiuni apar ca urmare a expunerii ficatului la diferite substanțe toxice sau la viruși. Unele dintre aceste afecțiuni sunt temporare, în schimb altele se pot întinde pe lungi perioade de timp, în care pot apărea și complicații. Prin urmare, este bine ca aceste afecțiuni să fie tratate din timp și cu seriozitate. Cele mai evidente simptome ale diverselor afecțiuni hepatice sunt schimbarea albului ochilor și a pielii în galben, urină închisă la culoare, umflarea abdomenului, greață sau lipsa poftei de mâncare. În acest articol vei afla câteva remedii naturiste afecțiuni hepatice.

Unul dintre ele este evitarea consumului de glucide rele, cum ar fi făina, zahărul, pâinea albă, produsele de patiserie, sifonul, precum și alte alimente procesate sau cultivate. Motivul este acela că toate aceste alimente se transformă în trigliceride, adică acel tip de grăsime care se acumulează pe ficat. În schimb, sunt recomandate spre consum glucidele bune, cum ar fi alimentele neprocesate sau slab procesate. Din această categorie fac parte cerealele integrale, legumele, fructele și fasolea.

De asemenea, pentru a ne însănătoși trebuie să evităm consumul de grăsimi saturate. Alimentele ce conțin aceste grăsimi sunt carnea de vită, miel și porc, pielița de pe carnea de pui, produsele lactate cu grăsimi integrale, untul, brânza, untura, înghețata, produsele de patiserie coapte, brioșele, prăjiturile, biscuiții, chipsurile, alimentele prăjite sau batoanele de ciocolată. În schimb, sunt recomandate spre consum grăsimile mononesaturate și polinesaturate. Alimentele ce conțin astfel de grăsimi sunt măslinele, avocadoul, nucile, migdalele, arahidele, alunele, susanul, dovleacul, semințele de in, somonul, tonul, macroul, heringul, păstrăvul, sardinele, laptele de soia, tofu. Deși aceste grăsimi sunt bune, trebuie ținut cont de faptul că orice exces dăunează, iar această chestiune se aplică și aici.
Apoi, un alt lucru important de știut pentru persoanele ce suferă de afecțiuni ale ficatului este acela că este bine să gătească hrana în uleiuri presate la rece sau care conțin acizi grași omega 3. Câteva dintre uleiurile recomandate sunt uleiul de măsline, de canola, de floarea-soarelui, de arahide sau de susan.

În plus, persoanele ce suferă de afecțiuni ale ficatului trebuie să consume mai puțină sare și zahăr decât persoanele ce au un ficat sănătos. Prin urmare, aceste persoane ar putea utiliza pentru condimentarea mâncării ingrediente mai sănătoase, cum ar fi sucul de lămâie sau oțetul pentru reducerea consumului de sare și mierea ca substituent pentru zahăr. Alte condimente sănătoase ar fi turmericul și chimenul.

Pe lângă toate aceste schimbări pe care persoanele ce suferă de afecțiuni ale ficatului trebuie să le introducă în dieta zilnică, ele trebuie să facă unele schimbări și în ceea ce privește modul de viață. Dar despre aceste schimbări poți afla mai multe în cea de-a doua parte a acestui articol.