O labioplastie Bucuresti, cunoscuta în mod obișnuit ca reprezentând cosmetizarea labiilor, este o intervenție chirurgicală estetică pentru organele genitale feminine, care implică reducerea labiilor. Wikipedia descrie lungimea medie a minorului labiilor ( labiilor interior ) de femeie cu vârste cuprinse între 18-50 să fie de 61 mm. Cu toate acestea, lungimi mai mari au fost înregistrate până la 100 mm. Pacientele care solicită o intervenție chirurgicală, o fac deoarece in anumite cazuri labiile au tenta de a atarna, sau sunt prea lungi, acesti lucru devenind inestetic si nu numai. Unele paciente se plâng de disconfort atunci când poartă lenjerie intimă strânse.

Ce probleme duc la modificarea labiilor ?

Cei mai multi pacienti recurg la aceasta interventie chirurgicala pentru a reduce lungimea labiilor, motivul acesteia fiind disconfortul sau durerea sau pur și simplu nemulțumirea modului în care labiilor lor arata. Unele femei au fost întotdeauna în acest fel ( congenital ), în timp ce altele dezvolta problema respectiva după nașterea copilului, sau pe măsură ce îmbătrânesc.

  • Dupa ce femeia a dat nastere, exista sanse pentru o posibila deteriorare a labiilor, acestea avand un aspect dizgratios, sau chiar putand provoca dureri de o suportabilitate mica sau mare, dupa caz.
  • Labiile pot fi afectate de o infectie sau o boala mai grava, precum cancerul, in aceste situatii operatia de labioplastie devenind o necestitate.

De ce tratamentul de labioplastie Bucuresti nu este recomandat persoanelor sub 18 ani

Labioplastia nu este recomandata fetelor sub 18 ani, doar in situatii necesare, dupa cum sunt cele precizate mai sus, in nici un caz din motive estetice. Motivul fiind ca ele se pot afla inca in crestere, lungimea si aspectul labiilor stabilizanu-se doar abia la maturitate.In aceasta situatie o interventie chirurgicala este nerecomandata, deoarece zona genitala se poate afla inca in crestere, iar sansele ca aceasta sa nu se opreasca, chiar si dupa operatia respectiva sunt mari. In aceste cazuri este recomandata parerea a mai multor medici esteticieni privind operatia de labioplastie Bucuresti.

Riscurile care apar intr-o operatie de labioplastie Bucuresti

Riscurile pe termen lung al operatiilor de labioplastie si respectiv vaginoplastie, pe termen lung nu au fost inca descoperite in totalitate, din cauza faptului ca aceste operatii estetice dateaza de putin timp, iar asta ii pune pe statisticieni in imposibiliatea de a crea o evidenta temporala. Din aceasta cauza multe dintre proceduri sunt catalogate de catre forurile autorizate ca fiind “nedemonstrate”, insa acesta nu este un lucru care ar trebui sa sperie pacientele care apeleaza la un cabinet cu renume, pentru a isi face o operatie de labioplastie Bucuresti.

In urma studiilor recente riscurile care pot aparea sunt:

  • Infectia zonei ( datorita conditiilor de lucru suspecte din cabinete )
  • Schimbari permanente in sensibilitatea zonei vaginale
  • Dureri suparatoare care refuza sa dispara
  • Cicatrici ramase in urma operatiei

Totusi, aceste riscuri sunt mici, pentru ca in urma unor studii recente ele apar la mai putin de 3% din paciente. Se recomanda totusi o discutie cu mai multi medici esteticieni pentru a stabili clar daca sunteti expusa la asemenea riscuri si a asculta mai multe puncte de vedere. Este o operatie importanta, care trebuie tratata cu seriozitate. Experienta medicului estetician care face operatia de labioplastie Bucuresti este esentiala.