Organizarea și planificarea nunții îți poate aduce foarte mult stres, în special pentru că trebuie să acorzi o atenție deosebită fiecărei etape, iar dacă nu vrei să apelezi la ajutorul unui wedding planner, atunci trebuie să te informezi foarte bine încă de la început despre fiecare aspect. Iar printre lucrurile importante de care trebuie să te ocupi este alegerea aranjamentului de flori , însă este nevoie să ții cont de numeroase elemente, printre care tematica nuntii sau modelul rochiei de mireasă.

Buchetul de mireasă

Primul aspect de care trebuie să te ocupi este alegerea buchetului de mireasă, iar pentru a știi că ai făcut cea mai bună alegere, este necesar să tii cont de personalitatea ta, dar și să ai în vedere faptul că acesta este cel mai mediatizat, dar și cel mai intim aranjament floral al nunții. De aceea, este important ca buchetul tău de mireasă să se potrivească perfect cu decorul folosit pentru locația unde va avea loc cununia și petrecerea de nuntă, dar și cu rochia și aspectul tău fizic.

Buchetele de nuntă care spun o poveste

Buchetele create la Olla sunt speciale pentru că fiecare are povestea lui și fiecare poveste poartă în ea suflete pereche. Le-am botezat pe fiecare după povestea pe care o șoptește: Crăiasa din Vis, Poemul Tandru, Râul de flori sau Frenzeie Parfumată…

Există numeroase tipuri de flori care pot fi folosite pentru realizarea acestui buchetul de mireasă, însă în funcție de toți factorii de mai sus, pot fi realizate diverse modele care să fie pe placul miresei. Cu același aspect al buchetului de mireasă trebuie realizate și acele cocarde din flori pe care le poartă în piept mirele, nașul sau cavalerii de onoare, uneori chiar și ceilalți invitați.

Aranjamentele speciale pentru sală și mese

Decorul pentru sala unde va avea loc petrecerea de nuntă este extrem de important, iar toate acele aranjamente florale folosite pentru mese trebuie să fie cu adevărat spectaculoase. Există numeroase variante dintre care mirii pot alege sau pot chiar veni cu propriile idei, astfel încât aspectul să fie unul modern și original.

Pentru a știi care este cea mai bună alegere pentru tine, trebuie însă să îți stabilești un buget în care să te încadrezi, iar lucrurile vor deveni mult mai ușoare. Iar pentru a avea garanția că îți optimizezi bugetul, alege florile de sezon care au prețuri mult mai mici decât cele mai deosebite sau speciale.

Trebuie să știi, de asemenea, că nu există nici o combinație perfectă de culori, totul ține de preferințele mirilor sau de tematica aleasă pentru nuntă, de aceea, în privința cromaticii, poți face orice alegere. Totuși, designerii florali Olla recomandă anumite tipuri de flori pentru o anumită tematică aleasă pentru nuntă, și anume:

  • nunta deosebită, de poveste: cele mai potrivite flori sunt trandafirii, orhideele sau nuferii
  • nunta vintage: alegerea potrivita este lavanda, mușețelul, trandafirii din gradină, protea sau tanacetum
  • nunta modernă: alegerea unor flori în culori pastelate sau albe.

Însă, dacă încă nu ești foarte sigură ce ar trebui să alegi în materie de decorațiuni și aranjamente florale pentru nunta ta, cel mai bine este să apelezi la florăria care are experiență în organizarea aranjamentelor florale și care știe, cu siguranță, care sunt cele mai potrivite buchete florale pentru această ocazie și pentru tine.