Iată câteva reguli cheie de care trebuie să ții cont atunci când vrei să cumperi un fotoliu de masaj potrivit pentru tine. De asemenea, vei putea să faci o investiție inteligentă în scaune masaj, creând o zonă pentru relaxare confortabilă pentru anii următori. Până de curând, un ˝scaun de masaj˝ era un scaun comun de sufragerie cu mai multe motoare de vibrații încorporate. Totuși, asta nu a făcut ca scaunul de masaj să fie pe deplin funcțional pentru a masa întregul corp. Scopul scaunului de masaj este de a reproduce un efect de vindecare, asemănător atingerii mâinilor unui terapeut de masaj. Dacă ai primit vreodată un masaj profesional, știi că maseurul folosește o serie de metode de influență pentru aceasta. Dacă dorești să utilizezi scaunul de masaj în scopuri de sănătate și bunăstare pentru a calma durerile de spate sau pentru a preveni sciatica, asigură-te că este echipat cu următoarele funcții:

Masaj de frământare

Mulți producători numesc acest tip de masaj, Shiatsu, a cărui esență este crearea unei mișcări circulare de frământare a rolelor îndreptate din centrul coloanei vertebrale spre exterior. Acest masaj imită acțiunea simultană a două mâini, frământând alternativ spatele. Masajul de frământare este excelent pentru ameliorarea stresului și ameliorarea tensiunii și oboselii mușchilor spatelui.

Masaj cu percuție/tapping

Ai văzut vreodată un maseur tratând spatele cu o serie de mișcări de tapping de karate? Un astfel de masaj de șoc îmbunătățește cu adevărat circulația sângelui și te face să te simți grozav. Acest lucru este deosebit de bun după muncă fizică grea sau exerciții fizice intense.

Masaj rulant

Fotoliile de masaj care folosesc tehnica de masaj rulant sunt acum comune. Sunt echipate exclusiv cu role care se rulează în sus și în jos pe fiecare parte a coloanei vertebrale, întinzând-o ușor și stimulând mușchii spatelui. Aceste scaune masaj de cea mai înaltă calitate sunt echipate cu un efect de rulare similar. Când te așezi pe unul dintre aceste scaune masaj, vei înțelege imediat de ce masajul rulant este atât de popular.

Masaj cu compresie de aer

Această funcție utilă completează efectul principal de masaj. Iar dacă ai încercat vreodată un masaj de compresie bun pentru picioare, precum și pentru brațe și fese, știi cât de minunată este acea senzație. Scaunele de masaj moderne sunt echipate cu perne de aer care îți pot masa chiar umerii, pot balansa scaunul dintr-o parte în alta, pot lucra regiunea lombară și chiar îți pot masa capul.

Program de întindere

Programele de întindere au devenit în mare parte norma pentru scaunele de masaj moderne. De-a lungul anilor de utilizare a acestei funcții, întinderea a devenit cu adevărat una dintre cele mai îndrăgite programe automate printre majoritatea utilizatorilor. Întinderea este bună pentru calmarea și ameliorarea tensiunii musculare. Programul de întindere este mișcarea sincronizată a spătarului scaunului și a suportului pentru picioare în sus și în jos, care ˝hrănește˝ discurile intervertebrale și le menține în permanență mobile și hidratate.

În funcție de problemele pe care le ai sau de beneficiile pe care dorești să le obții, poți alege și scaunul de masaj potrivit pentru nevoile tale.