Când copilul tău se află acasă este ideal pentru a putea să comunici cât mai mult cu el, să descopere lumea înconjurătoare prin joc și joacă. Dacă activitățile familiale se prelungesc și în exteriorul locuinței este nevoie să ai o atenție sporită din perspectiva siguranței propriului tău copil. Mai mult decât atât, când lași copilul să meargă în colectivitate (la grădiniță sau la școală) nu trebuie să „scapi de grijă”, ci să „ții aproape” pentru a rămâne nemaipomenit de comunicativ. Găsești în continuare cea mai simplă metodă de comunicare și descoperi cum să ai acum încredere în copil pentru ca și el să aibă încredere în tine.

Fii atent la comportamentul copilului când revine din colectivitate!

Atât în perioada preșcolară, cât și în cea a școlarității copiii cresc și se dezvoltă atât de rapid, încât uneori se pot trece cu vederea unele modificări ale comportamentului acestora. Fiecare copil se mai și împiedică uneori atunci când este neatent sau obosit, însă trebuie să ai grijă dacă frecvența căzăturilor sau a loviturilor crește. Te întrebi ce se întâmplă cu cel mic? Urmărește în ce perioadă a zilei și în ce loc se produc aceste probleme aparent simple!

Este posibil ca micuțul să aibă nevoie de atenție sau de afecțiune și, mai mult decât atât, este util un control oftalmologic pentru a te asigura că vederea lui este în parametri optimi. Cu cât mergi la control medical de la primele semne de îngrijorare, cu atât este mai bine.

 

Care este soluția ideală pentru a-ți menține copilul în siguranță?

 

Nevoia copilului de a se simți în siguranță este transmisă din familie și este întărită de respectul și dragostea adulților din preajma sa, de nevoia de apartenență satisfăcută și de părinți, și de prieteni sau dascăli.

Dacă se constată că nu focalizează bine imaginile și se uită „cruciș” nu mai sta pe gânduri și consultă un specialist! Acesta stabilește dacă acuitatea vizuală este cea mai bună și dacă măsurătorile optometrice au rezultate optime. În cazul în care copilul are strabism se recomandă purtarea ochelarilor de corecție a vederii. Condiția este ca ochelarii să fie purtați cât timp copilul este în activitate.

La Infosan.ro găsești specialiștii de care ai nevoie pentru verificarea și tratarea eventualelor probleme de vedere. Găsești aici medici nemaipomeniți care controlează, verifică evoluția pacienților și, dacă este cazul, efectuează operație de strabism pentru copii în vederea corecției rapide și sigure a vederii.

Părerile sunt împărțite: unele studii susțin că nu este nevoie de operație până când nu se poartă ochelarii timp îndelungat, în timp ce alte studii menționează necesitatea intervențiilor chirurgicale de timpuriu.

Cu toate acestea, controlul periodic este important și, de ce nu, este ideală consultarea medicilor de diferite specialități în cazul în care crezi că este necesar să elimini alte cauze generatoare de probleme de sănătate.

 

Când vine vorba de drepturile copilului tău ești conștient că îți cresc responsabilitățile de părinte. Altfel spus, să fii părinte este pe cât de frumos, pe atât de greu.

Așadar, dacă simți că starea copilului este insuficient de bună, caută soluția ideală pentru a ieși cât mai rapid din încurcătură!