Tratamentele ORL se recomanda in cazul simptomelor, precum: ameteli, zgomot in urechi, rinita alergica, nas infundat sau sforait, scaderea auzului si se adreseaza tuturor bolilor de ureche.
Otorinolaringologia este o ramura a medicinei care se ocupa cu studiul urechii, nasului si gatului si ofera posibilitati de tratament, tehnici de diagnostic, servicii medicale de tipul audiologiei, vestibulometriei, protezarea auditiva si alte servicii ORL.
Pacientii pot prezenta si sangerari nazale, paralizie faciala sau raguseala si in aceste situatii este recomandata vizitarea medicului specialist pentru a primi cele mai potrivite recomandari la momentul potrivit.
Printre cele mai frecvente afectiuni pe care le trateaza otorinolaringologia se numara: rinita, sinuzita, dopul de ceara, laringita si otita. Specialitatea de ORL pediatrie se adreseaza copiilor si adolescentilor si are in vedere diagnosticarea, tratarea si prevenirea afectiunilor la nivelul urechilor, nasului si gatului.
Otorinolaringologia trateaza afectiuni precum: alergiile, probleme respiratorii, sangerari nazale cronice, boli cronice ale urechii, sinuzita cronica, amigdalita si alte tulburari locale. Pentru a trata aceste afectiuni se recomanda efectuarea unei serii de proceduri si interventii. Printre aceste interventii se numara: tratamentul infectiilor, bolilor si durerii urechii, tratamentul tulburarilor sinuzale si nazale, precum si tratamentul infectiilor gatului si laringelui.
Examenul ORL pediatric prezinta investigarea particularitatilor la nivel anatomic. De obicei, afectiunile sunt strans legate de perioadele de dezvoltare prin care trec pacientii. Unii pot prezenta informatii congenitale, pe cand altii pot pur si simplu prea tineri la momentul contactarii afectiunilor, iar organele nu sunt suficient de dezvoltate.
Una dintre cele mai comune afectiuni de tip ORL este extragerea corpului strain patruns la nivelul esofagului in cazul copiilor mici. In special copiii cu varsta intre 6 luni si un an au tendinta de a inghiti diverse obiecte pe care le gasesc in jur. Chiar daca nu prezinta niciun simptom, aceste corpuri pot provoca diverse perforatii, pana la nivelul tractului digestiv.
Desi nu exista simptome de durere, in cazul in care copilul refuza sa manance, atunci acesta este un semnal ca respectivele corpuri straine au patruns la nivelul esofagului si trebuie eliminate. De asemenea, daca copiii au senzatii de greata sau de voma, acesta este un alt semnal ca au inghitit diverse obiecte.
Spre exemplu, in cazul in care copilul a inghitit obiecte mici si a fost dus la medicul ORL, acesta va fi mai intai stabilizat. I se va aplica un tratament medicamentos pentru a relaxa esofagul si se va interveni prin esofagoscopie cu ajutorul unui tub rigid.
Medicul ORL pediatru se ocupa cu tratarea afectiunilor aparute la nivelul nasului, gatului si urechii. La nivelul nasului cele mai comune afectiuni la copii sunt: sinuzita, polipii nazali, problemele respiratorii la nivelul cailor aeriene superioare, sangerari nazale, precum si instalarea corpilor straini. La nivelul gatului, copiii pot suferi de afectiuni precum: laringita, faringita, oreionul sau amigdalita. La nivelul urechilor copiii pot suferi de afectiuni precum: otita medie, dopul de ceara, probleme de auz sau infectii ale urechilor.
Rolul medicului ORL este de a pune la dispozitia pacientilor echipamente moderne, de a identifica diagnosticul potrivit si de a prescrie tratamentele adecvate astfel incat acestia sa se insanatoseasca cat mai repede. Printre tratamentele pe care le ofera un medic ORL se numara: servicii de timpanometrie, impedansmetrie, audiometrie tonala, screening auditiv, aerosoli, radiocauterizari, extragere corpi straini din nas sau urechi si diagnosticul sangerarilor nazale.
In timpul unei consultatii ORL medicul va incepe cu o examinare clinica si isi va nota toate informatiile cu privire la simptomele pe care pacientul le prezinta si perioada de incubare a virusului. In functie de gravitatea afectiunii, medicul ORL va prescrie un tratament care poate include antibiotice, antialgice si antiinflamatorii. In functie de cat de intensa este durerea acestea vor fi prescrise pentru a elimina durerea si pentru a ajuta la vindecarea pacientului.
Pentru a primi mai multe informatii despre ORL copii Bucuresti va puteti programa la un consult. Clinica ORL copii – Zone Medical Estet este unul dintre locurile in care puteti stabili o programare si puteti primi toate informatiile care va intereseaza. Dr Mirela Turcu coordoneaza activitatea clinicii si este medic specialist otorinolaringologie. Prin experienta sa indelungata, Dr. Mirela Turcu garanteaza ca veti primi tot sprijinul si informatiile de care aveti nevoie pentru a va proteja sanatatea.