Pentru a corecta urmele lasate de trecerea timpului, femeile apeleaza cu incredere la chirurgia plastica. Pentru ca primele defecte se manifesta la nivelul fetei, corectarea acestora si redarea elasticitatii pielii sunt prioritati pe lista multor femei, iar beneficiile sunt majore.

Ce este un lifting facial? Liftingul facial este o operatie minim invaziva si consta in reducerea imperfectiunilor de la nivelul fetei prin eliminarea ridurilor si redarea elasticitatii pielii.

Liftingul facial este o interventie complexa, care are ca efect regenerarea pielii si intinerirea acesteia. Durata interventiei este de pana la 4 ore si se efectueaza cu ajutorul unei anestezii locale. Pacientele care doresc sa corecteze si alte defecte pot opta pentru combinarea acestei proceduri cu altele. Inainte de stabilirea pasilor pentru un lifting facial se recomanda parcurgerea unor serii de analize pentru a se obtine o imagine transparenta a pacientei si pentru a evita expunerea la diversi factori de risc sau la anumite boli de care aceasta ar suferi.

Se poate efectua astfel o serie de analize, de la anamneza, pana la evaluarea calitatii tegumentelor si se va discuta despre trecutul medical al pacientei. La ora actuala liftingul facial este cea mai eficienta metoda de intinerire a fetei si este folosit chiar si in tratarea paraliziei.

Liftingul facial se realizeaza ca modalitate de imbunatatirea calitatii vietii si de a intinerii fata. Cu ajutorul interventiei de lifting facial se poate corecta zona gatului si alte zone ale fetei afectate de procesul de imbatranire. La final pacienta va avea o forma faciala mai placuta si un profil rafinat, cu o piele mai intinerita. Liftingul facial se realizeaza la nivelul fruntii si al obrajilor.

Lasarea pielii odata cu trecerea timpului este si un rezultat al fortei gravitationale. Cu cat pielea isi pierde din elasticitate, cu atat gravitatia este mai puternica si astfel lasa efecte vizibile in zona sprancenelor, a fruntii si a pometilor. Daca o pacienta prezinta o piele fara tonus, ce atarna la zona gatului si a obrajilor, aceasta poate apela la procedura de lifting facial.

Principalele beneficii ale acesteia sunt: recapatarea increderii in propriile atuuri, un aspect natural al fetei, un sentiment de multumire de sine si de intinerire si totodata o modalitate de corectare personalizata a fetei. Exista mai multe tipuri de lifting facial. Printre acestea se numara: liftingul facial profund, liftingul de gat, precum si mini liftingul.

Liftingul facial profund actioneaza la nivelul muschilor faciali. Este o procedura complexa cu un timp de recuperare post operatoriu de lunga durata. Liftingul de gat se realizeaza pentru a inlatura pielea in exces care atarna in zona gatului. Se fac incizii in spatele ochilor si sub barbie. Cea de a treia varianta de lifting facial numita mini liftingul se adreseaza problemelor minore la nivelul pometilor si a zonei mandibulare si are rolul de a improspata aspectul anterior sau a corecta un facelifting anterior.

Dupa terminarea interventiei de lifting facial pielea va capata un aspect mai ferm, ridurile vor fi indepartate, iar tesuturile adipoase faciale vor fi redistribuite in mod strategic.

Liftingul facial a aparut inca din anii 1930 si a inceput prin disectia pielii de muschii si tesuturile adanci ale pielii. Astfel a aparut liftingul clasic subcutanat. Pe masura ce timpul a trecut aceasta procedura a fost imbunatatita si la fel si rezultatele si efectele acestuia pe termen lung.

Pentru a corecta semnele lasate de trecerea anilor se pliaza sau se elimina tesuturile adipoase ale pielii si astfel se obtine un aspect unic si un ten mai intinerit.

Exista diverse proceduri de lifting facial care se aplica in functie de cazul pacientei. Cel mai bine este recomandat sa stati de vorba cu medicul specialist despre toate detaliile, inclusiv despre lifting facial pret, si sa alegeti zona in care doriti sa aveti un lifting. Fiecare pacient este diferit, iar modalitatea de interventie se va stabili in functie de tipul pielii si de problemele cu care va confruntati.

Clinica de chirurgie estetica Zone Medical Estet cu sediul in Bucuresti dispune de un personal de medici specialisti cu foarte multa experienta. Dr. Eugen Turcu este medic prmar chirurgie plastica si estetica i, cu peste 23 de ani de experienta in domeniu si echipa sa va poate indruma cu succes pentru a obtine rezultatele dorite.